18 april 2006

Nieuw boek over de bevrijding van VelpZaterdag 15 april is onder overweldigende belangstelling het boekje Herinneringen aan de Bevrijding van Velp gepresenteerd door Velp-voor-Oranje tesamen met het Comité 4 Mei. In de oude Gereformeerde kerk aan de Parkstraat (nu Parkstaete) kreeg Rhedens burgemeester mevrouw Petra van Wingerden het eerste boek uitgereikt. Wim Meijerink (Gemeentearchivaris Gemeente Rheden) hield een boeiende diavoorstelling met veel nog onbekende beelden voor de vele genodigde Velpenaren die de bevrijding aan den lijve hebben meegevoeld. Met meer dan honderd andere belangstellenden was de kerk zo goed als vol.
Het boek ligt vanaf dinsdag 18 april in de boekhandel (Jansen & de Feijter). Hierin vertellen inwoners van Velp hoe zij de bevrijding op 16 april 1945 hebben beleefd. In het boekje staan ook foto’s van de bevrijding die door inwoners zelf zijn gemaakt.

In de Gelderlander van 25 maart 2006 stond al een prachtig artikel van Berrie van Helden over het juist verschenen boek Herinneringen aan de bevrijding van Velp
KLIK OP FOTO OF ARTIKEL OM TE VERGROTEN TOT LEESBAAR.