19 april 2013

Eerste straatnaambordje Koning Willem-Alexander weer in Velp


Koning Willem-Alexanderplein Velp;  Koning Willem-Alexanderplein Velp


Het dorp Velp wil, op initiatief van Stichting Velp voor Oranje, als eerste een straatnaambordje plaatsen dat vernoemd is naar Koning Willem-Alexander. Op woensdag 24 april om 10.30 uur gaan kinderen van de Prins Bernhardschool dat samen met burgemeester mevrouw P.M. Van Wingerden-Boers doen. Het plantsoen aan de Biesdelselaan hoek Jan Steenlaan in Velp krijgt de naam Koning Willem-Alexanderplein.Dankzij de actieve Oranjevereniging Stichting Velp voor Oranje heeft het dorp Velp een traditie als het gaat om het als eerste plaatsen van Koninklijke straatnaambordjes. Ook na de geboorten van de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane was het dorp in de gemeente Rheden de eerste. Het Catharina-Amaliaplantsoen kreeg landelijke bekendheid, toen het bordje na een dag al werd gestolen. Het TV-programma Man Bijt Hond speurde het bordje op; een student had het op zijn kamer hangen. Dat zal niet met dit bordje gebeuren.

Foto: Ron Oostveen in het Streekjournaal van 2 mei 2013.

Op 24 april om 10.30 uur wordt het plein eerst door 125 kinderen opgefleurd met 200 polletjes narcissen-met-een-oranje-hart met daarbij 200 rood-wit-blauwe vlaggetjes. Vervolgens plaatst burgemeester mevrouw Petra van Wingerden-Boers, vanuit een hoogwerker, het bord met de tekst Koning Willem-Alexanderplein op de klaarstaande paal. Leden van studentenvereniging Arboricultura serveren oranje limonade en oranjebitter voor alle aanwezigen. Spelend met oranje ballen kunnen de kinderen vervolgens het Koninklijke plein in gebruik nemen. Op 30 april, meteen na de abdicatie van Koningin Beatrix, wordt het bord definitief en ‘hufterproof’ bevestigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Gety Hengeveld, voorzitter stichting Velp voor Oranje M. 06-55 88 45 67

uit: persbericht Gemeente Rheden.

Geen opmerkingen: