18 juni 2015

200 jaar na Waterloo: Velps monumentje gedoopt in Berenburger

Ben van Schaik legt het monument uit aan TV Gelderland (foto Wietze Landman)

In goed gezelschap van landgoedeigenaar Snellenburg en zijn vrouw, is vanmorgen in park Daalhuizen in Velp het gerestaureerde monumentje gedoopt dat de herdenking levend houdt aan de deelname van de latere koning Willem II aan de slag bij Waterloo, nu 200 jaar geleden.

Marc Pluim fotografeert het echtpaar Snellenburg voor het monumentje

Gety Hengeveld (voorzitter van Velp voor Oranje) zorgde na een korte introductie voor een opwekkende Berenburger en oranje limonade om het gereedkomen van de restauratie te vieren. In september volgt nog de officiƫle opening.
Ben van Schaik die de drijvende kracht en projectleider is achter de restauratie (zie krantenartikel verderop) mocht voor TV Gelderland de betekenis uitleggen van het monumentje en de verschillende attributen daarop. Marc Pluim was aanwezig om voor de Gelderlander enkele mooie platen te schieten. Ook de gemeente was met de wethouder vertegenwoordigd.
Kijk naar het verslag van omroepgelderland en naar het mooie achtergrondverslag van het Rhedens Nieuws.

In gesprek met de wethouder


In het gerestaureerde monument zit een PET-fles met boodschap voor de toekomst ingemetseld.  Jan Snellenburg is de uitvinder van de PET-fles. Ook de Gelderlander was aanwezig. Zie bericht hieronder met foto van Marc Pluim.



Geen opmerkingen: