18 oktober 2015

Op zoek naar het Waterloo monument in Amerongen.

Zaterdag 17 oktober 2015 wordt op initiatief van Velp voor Oranje een uitstap georganiseerd voor een grote groep vrijwilligers van Velp voor Oranje alsmede voor enkele zeer betrokken relaties van verschillende organisaties en van de Gemeente Rheden.
Na de onthulling op Daalhuizen van het gerestaureerde Waterloo-monument in Velp, zijn we nieuwsgierig geworden naar het Waterloo-monument in Amerongen dat lange tijd onder de grond begraven heeft gelegen maar dat nu door een groep enthousiaste Amerongers weer volledig is gerestaureerd.



Dit bezoek laat zich prima combineren met een bezoek aan kasteel Amerongen waarvan de bewoners nauwe banden onderhielden met ons Koningshuis.  Het kasteel is in 1977 aan de overheid overgedragen en sindsdien in de originele staat van inrichting gebleven.


Na een bijzonder interessante rondleiding door het kasteel (waar de Duitse Keizer nog eens anderhalf jaar de onverwachte gast was van de familie van Aldenburg-Bentinck) bezoeken we, na een overvloedige lunch, de kasteeltuinen en het Waterloo monument dat op pakweg 5 autominuten verwijderd  in het bos staat.


Met dank aan Gety, Nelleke en Herman voor de goede organisatie van deze mooie dag.



Geen opmerkingen: